Bărbații care contează

 

-Și, ai și tu un bărbat important în viața ta? Mă întreabă un tip cu care conversez pentru prima dată online

-Am chiar doi.

Da, am doi. Unul m-a conceput, iar cu celălalt am crescut. Tata și fratele sunt cei mai importanți bărbați din viața mea, și vor rămâne pentru tot restul vieții.  Sunt singurii care contează și care, indiferent de alegerile pe care le fac, sunt mereu prezenți acolo, sustinundu-mă.

Tata, e un om trecut prin viață, cu o copilărie deloc ușoară, și care a avut dorința de a-și întemeia o familie , tocmai din pricina faptului că el nu a avut-o . A fost crescut de bunici la țară. Deși nu i-a lipsit nimic material niciodată, singură lipsa simțită a fost a mamei. Nu pentru că nu mai era în viață, ci pentru că era plecată la Brașov că să muncească pentru un trăi mai bun.

Ajuns și el la Brașov la o vârstă adolescentă și cunoscund-o pe mama,  a reușit să conceapă ceea ce și-a dorit. La nașterea fratelui meu, bucuria a fost imensă. Fiind băiat , și primul, la vremea respectivă, era o realizare imensă. La nașterea mea în schimb, aflând că sunt fetiță, bucuria s-a mai diminuat. Nu neapărat că nu m-a dorit. Dar văzând că femeile din vremea respectivă erau puțin chinuite, nu și-a dorit că fata lui să aibă aceeași soarta.  Nu am avut aceeași soarta, dar suferințele mele, erau inevitabil și ale lui.

Fratele meu, cu timpul, și-a luat rolul de al doilea tată. Tatăl meu plecând des în alte țări, fiind șofer pe comunitate îi spunea mereu :

-Ai grijă de Ana!

Indiferent unde ieșeam, Răzvan era prezent cu un telefon.  Țin minte că la primul  Revelion cu colegii din liceu , am fost sunată din ora în ora pentru a verifică dacă totul este în regulă.

În adolescență, nu aveam o relație atât de apropiată. El își luase rolul de protector și nu mai vedea nevoia mea de a fi înțeleasă de el.  Din cauza fostei mele relații cu un bărbat pe care el nu îl simpatiza , relația noastră nu era una profundă. Ne  rezumam doar la discuții normale și timpul petrecut împreună era aproape deloc. În schimb, în ultimii doi ani de când locuim într-o altă țară, relația s-a schimbat. Pe lângă protector, este și cel mai bun prieten al meu. Este un bărbat responsabil și care îmi oferă o siguranță pe care nu am simțit-o niciodată.

Weekendul trecut am ieșit împreună cu el și alți prieteni la o petrecere. Deși eram însoțită , doi tipi s-au apropiat de mine pentru a-mi spune că sunt foarte drăguță. Le-a luat cam mult timp pentru a-mi face acest compliment, deoarece  în vizor am putut să îl zăresc pe fratele meu apropindu-se . Încerca să pară foarte relaxat dar expresia fetei îl trăda. A ridicat  ușor din barbie exprimând frază: „Ce s-a întâmplat?” M-am apropiat de el și i-am spus că e totul în regulă. Cei doi tipi deja se risipisera pe ringul de dans.

Sunt într-adevăr o femei norocoasă . Beneficiz de dragostea necondiționată a unor bărbați care sunt mereu prezenți când am nevoie de ei. Fiind fata și cea mai mică din familie am multe  beneficii.  Sunt cea mai recunoscătoare vieții pentru  un astfel de dar. Le mulțumesc lor pentru grija care mi-o poarta si pentru iubirea firească de care dau dovadă în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s