22 Februarie. Atunci vs. Acum

2016

În drum spre aeroport cu un câine adormit în brațe, mă uităm spre el în timp ce conducea. Îi observam nasul, urechiile și maxilarul încleștat. Era serios și cred că în mintea lui se înfiripa părerea de rău. Probabil dacă ar fi avut ocazia ar fi dat timpul înapoi. Dar, era deja prea târziu. Eu aveam deja totul pregătit să părăsesc ceea ce o viață întreagă credeam că îmi va aparține.

Ajunși la aeroport și o dată făcut Check-in-ul, ne-am luat rămas bun printr-un sărut lung și apăsat. Încercăm cu greu să îmi stăpânesc lacrimile. Aveam să cred că va fi ultimul sărut, iar sufletul meu se făcea bucăți.

Pe durata călătoriei, Elba, cățelușa primită cadou de la el cu ocazia vârstei de 18 ani, era agitată. Fricoasă de fel, zgâria cușca în care era obligată să își petreacă următoarele două ore. Am deschis ușa , și am luat-o în brațe. Una dintre însoțitoarele de bord m-a văzut și a zâmbit , trecând cu vederea faptul nu aveam voie. Mă întrebăm dacă am luat decizia corectă, sau dacă am acționat prea rapid, dar pornisem pe un drum și acum era prea târziu să mă întorc.

Din păcate, de revederea cu mama, care mă aștepta cu sufletul la gură, nu m-am putut bucura. Eram obosită psihic. Am schițat un zâmbet. Ea m-a îmbrățișat cu o căldură specifică doar ei , și am simțit că sunt din nou acasă. Priveam cu curiozitate pe geam, în drum spre casa părințiilor mei, și de prima dată m-a uimit natura. Deși era Februarie , și totul era întunecat, țara care urmă să îmi devină a doua casă , m-a uimit cu frumusețea și simplitatea ei.

Părinții mei, la momentul respectiv locuiau într-un apartament închiriat , micuț și mobilat în stilul aniilor 1600. Era încorporat într-un castel vechi de 400 de ani care aparținea unei doamne bolnave de cancer. Apartamentele pe vremea respectivă erau oferite în stil hotelier. Acum această doamna le închiria la un preț rezonabil bineînțeles pentru mai mult timp.

După un dus fierbinte și mâncare gătită de mama, pe care nu mai avusesem plăcerea de o savura de mai bine de 8 luni, am reușit să adorm.

În lumea viselor, el își făcuse prezența. Eram acasă la noi, în bucătăria unde eu pregăteam cu atâta dragoste dimineața micul dejun. Îi observam zâmbetul , simțeam mirosul de cafea și de țigara fumată de el , aerul rece de iarnă care venea de afară și sărutul tandru pe frunte.

Cățelul latra dar nu eram sigură dacă în vis sau în realitate. Am deschis ochii și tata era acolo. Am sărit să îl iau în brațe , iar el m-a strâns tare la pieptul lui, de parcă ar fi vrut să îmi ia toată durerea din suflet.

2018

Deschid ochii într-un loc care nu îmi este cunoscut de mult timp. O mâna bărbătească, tatuată în stil tribal îmi inconjuară talia. Mă întorc încet că să nu îl trezesc, dar ochii lui deja sunt ațintiți asupra mea . Zâmbește ușor în colțul gurii, iar eu îmi ascund fața în pernă. Îmi mângâie ușor părul și mă trage spre el, sarutându-mi gâtul. După multă vreme mă simt în siguranță.

Deși nu avem o relație serioasă, e un om prezent de fiecare dată când eu am nevoie. Mă face să zâmbesc că o adolescentă și fiecare moment petrecut cu el aduce liniște în sufletul meu. Nu sunt aștepări la mijloc și ne bucurăm de fiecare moment care îl avem împreună.

636133c4ca2c43c2484d64a19a5b18f31268489043.jpg

Acum doi ani fugeam, grăbită și rănită. Credeam că dacă voi pleca departe, voi reuși să uit și să mă refac rapid și complet. A fost nevoie de doi ani că să simt din nou puțină liniște . Doi ani, cu un drum greu și plin de încercări, din toată punctele de vedere, de la sănătate până la profesie. În schimb, frica cea mai mare era aceea că nu voi mai găsi pe cineva cu care să creez o legătură frumoasă. Mă bucur că timpul și-a făcut farmecul și mi-a demonstrat că fiecare om venit în viața mea este special în felul lui. Dar cea mai importantă, este dorința ta de a merge mai departe. În momentul în care îți deschizi mintea și inima către ceva nou , oportunitățile încep să apară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s