Viața nu se plănuiește, ci se trăiește!

Viața ne surprinde mereu cu planurile ei. Nu ascultă de ceea ce ne dorim. Ci are ea ceva pus deoparte pentru fiecare dintre noi. ” Ce e al tău, e pus deoparte!” . Aceasta este vorba mamei de cel puțin doi ani încoace. Era și înainte, dar eram prea ocupată făcând planuri de viitor că să o ascult și să realizez că avea dreptate.

Ne plănuim mereu în detaliu fiecare moment din viitor. De la viata profesională la cea personală. Știm câți bani vrem să câștigăm, la ce vârstă ne vom căsători și câți copii vom avea. Dar cu trecerea timpului, tu nu ai meseria pentru care ti-ai pierdut ani din viata sa o studiezi, nu ai omul pe care l-ai întâlnit în adolescență lângă tine și gândul de a avea copii e aproape ireal.

Ne schimbăm gândirea și mentalitatea în funcție de experiențele care viață ni le oferă . Omul este creat și conceput să se adapteze oricăror situații indiferent de cât de dăunător poate fi pentru psihic. Trecem prin momente decisive și o dată ce ești nevoit să alegi,deja un drum ți se deschide. O decizie, este o cale către bine sau către rău . Nu poți să cunoști cât de bună a fost decizia până nu încerci cu propriile picioare pământul pe care urmează să calci . Uneori te poți întoarce. Dar de cele mai multe ori te duci în fața gata să răzbești. Dai de bolovani, de spini , dar mai întâlnești și câteva flori rare care îți fac viața linistită și senină.

Întâlnim oameni care nu credeam vreodată că îi vom întâlni. Indiferent de naționalitate, cultură, limba sau culoare se pot crea legături unice. Și undeva în interior te miri de cât de diferită e viață ta față de cum ai plănuit-o cu ani în urmă. E mai bună ?! Sau mai rea ?! Asta doar tu poți să știi. Dar cu siguranță în cele din urmă învățăm să trăim, să iubim , și să vedem frumosul din ceea ce viață are de oferit.

LG , Ana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s